Pulsklocka

Pulsklocka eller Träningsklocka är löparens bästa vän under träningspassen. De flesta träningsklockor kommer idag med ett bälte som mäter av pulsen och skickar den till klockan så att du enkelt och när som helst kan mäta av pulsen under ditt träningspass.

De flesta bättre träningsklockorna har även inbyggd GPS så du kan mäta av sträckan du sprungit och hastigheten du håller. Tillsammans skapar alla dessa värden rätt hjälpmedel för att du ska kunna uppnå en bra intervallträning.

Det är en stor risk att när du vält tränat några gånger med den pulsklocka så kommer du fundera över hur du tidigare klarade dig utan den. Med hjälp av onlinetjänster där du laddar upp din träningsdata, utvärderar träningspassen och kan se dina framsteg så får du inte bara ett bra verktyg utan även all motivation du kanske saknade.

Suunto-Ambit2-pulsklocka-hr-bälteTräningsklockor finns det gott om och de lite mer påkostade modellerna som vi rekommenderar har väldigt många funktioner där de bl.a. kan hjälpa dig med intervallträning genom att du anger inom vilken puls du önskar ligga.

Tack vare att du efter träningspassen kan utvärdera dina träningspass så kan du även se hur pulsen legat under dina intervaller. Kanske måste du lägga in en extra växel till nästa gång, något som hade i princip varit omöjligt att veta annars.

Om du kan tänka dig att lägga ca 2500 kronor för ett träningstillbehör som verkligen gör nytta så ta en titt på http://pulsklocka.net där du hittar all information du behöver om pulsklockor och träningsklockor.